Locatie voor organiseren van wandelvakantie en wandelweekend

De accommodaties van Leijland bevinden zich op dé ideale locatie voor het organiseren van wandelweekenden of wandelvakanties. Leijland bevindt zich namelijk op steenworp afstand van natuurgebieden De Maashorst en Bedaf. En aan diverse bekende wandelroutes zoals ‘Het langste natuurpad van Nederland’ en het Hertogenpad (LAW13).

Overnachtingsmogelijkheden voor wandelvakanties & weekenden

Leijland bevindt zich op een landelijke locatie in Vorstenbosch (Brabant). Op het terrein van Leijland vind je verschillende overnachtingsmogelijkheden. Kenmerkend voor al deze accommodaties is dat ze er allemaal mooi, verzorgd en landelijk uitzien. Van de groepsaccommodaties, camping, vakantiewoning tot deVeldhut of de Bell Tent.

Groepsaccommodaties
Herberg De Speld en De Roozenstam zijn populaire groepsaccommodaties voor het organiseren van wandelvakanties en wandelweekenden. Na een lange wandeling zijn deze vakantiewoningen namelijk een heerlijke plek om bij te komen. Lekker relaxen in de ruime zithoek bij de open haard in een van deze 2 huizen. Gezellig napraten aan het barretje van Herberg De Speld of aan de lange eettafel in de ruime keuken van De Roozenstam. Of ontspan in de houtgestookte hottub bij Herberg De Speld.

Meer info, foto’s en beschikbaarheid van deze luxe groepsaccommodaties:
Herberg De Speld  (Voor 18 personen)
De Roozenstam (Voor 20 personen)

Vakantiewoning, trekkershut en camping
Kijk ook eens naar onze vakantiewoning De Knop (4 personen), trekkershut Kota (4 personen), bell tent of onze camping.

Wandelmogelijkheden in de omgeving

Maashorst
Met 2400 hectare is de Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. De diversiteit van het landschap maakt het een populair wandelgebied. Je vindt er namelijk naaldbossen, stuifzand, heidevelden, vennetjes, natte graslandjes en houtwallen. Daarnaast lopen er Wisenten (Europese bizon), Taurossen (oerrund) en Exmoorpony’s (wilde paarden) rond.
Meer info over de Maashorst.

De IVN heeft ook een prachtige drie-daagse trektocht door de Maashorst uitgezet. Wij zitten precies aan het einde van dag 1. Zie hier voor meer info!

Bedafse Bergen
Bedaf is een indrukwekkend gebied van grofweg 75 hectare dat voornamelijk bestaat uit stuifduinen en bossen. Het is een mooi wandelgebied voor jong en oud. En een goede plek om vogels te spotten.
Meer info over Bedaf vind je hier.

Hertogenpad (LAW 13)
Een wandelpad dat loopt van Breda (Brabant) naar Roermond (Limburg). Het loopt door bovengenoemde natuurgebieden De Maashorst en de Bedafse Bergen. De wandeling loopt tevens door Vorstenbosch. Deze wandeling is de opvolger van Peellandpad.
Meer informatie over het Hertogenpad.

Langste natuurpad van Nederland
Een wandeling van maar liefst 460 km. Deze wandeling gaat voornamelijk over onverharde paden en wegen. Deze wandeling komt bijna voorbij de deur van Leijland. Bekijk hier de digitale route van de wandeling.

Kloosterpad
Ons Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen in midden en oost Brabant. Ons Kloosterpad is opgedeeld in 15 etappes, variërend van 16,5 tot 28 kilometer. De tocht kan worden gelopen in vijftien etappes, van klooster naar klooster. Praktische informatie over de start- en stopplaatsen vind je hier.