‘s-Hertogenbosch

den bosch

Een van de mooiste steden van Brabant, en misschien zelfs van Nederland is: ‘s-Hertogenbosch. Het is een oude stad met veel mooie gebouwen en een gezellige uitstraling. Een mooie stad voor een stadswandeling, rondvaart over de Binnendieze, winkelen of op een terrasje genieten van een kop koffie met een Bosschebol.

Sint-Janskathedraal

Op nog geen half uur rijden vind je ‘s-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd. Een van de eyecatchers van de stad is de Sint-Janskathedraal. Gebouwd tussen 1380 en 1520. Er is een toren van maar liefst 43 meter hoog. Vanuit de toren heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Binnendieze

De Binnendieze zijn smalle waterlopen door het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Door een rondvaart over de Binnendieze kom je langs en onder mooie plekken in het stadscentrum. De Binnendieze werd vroeger gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats. Maar ook als open riool en afvalstortplaats. Rondvaarten zijn mogelijk vanaf 1 april t/m 31 oktober.

Museumkwartier

Het Museumkwartier bestaat uit 2 musea: het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. De musea bevinden zich in het centrum van Den Bosch. Je vindt er oude meesters, hedendaagse kunst, archeologie en cultuurhistorie. Het is een van de grootste musea in Nederland. Meer info vind je op de website van het Museumkwartier.

Bosschebollen

Het is geen bezienswaardigheid, maar iets dat men niet mag missen tijdens een bezoek aan Den Bosch. Het proeven van de enige echte Bosschebollen. De originele Bosschebollen komen van Jan de Groot uit Den Bosch. Ze zijn bij verschillende horecagelegenheden te krijgen.