Natuurspeelplaatsen in de Maashorst

speeltuin speelbos uden

Natuurgebied de Maashorst beschikt over heel veel natuurspeelplaatsen. Wat dat zijn? Dat zijn speeltuinen waar kinderen lekker kunnen ravotten en vies worden. Vaak zijn er waterpompen te vinden en zand. Kinderen kunnen er sjouwen, klimmen, in de modder spelen en heerlijk spelen en genieten in de natuur. Trek je kids oude kleren aan en laat de goede schoenen maar in de kast staan. Hier hebben ze dag van hun leven!

Er zijn in totaal 15 natuur-speeltuin te vinden. Wij hebben een top 3 voor je gemaakt:

1. Docus de Das Avonturenpad (Schaijk)

Docus de Das woont in het bos in Schaijk. De bosheks heeft verandersoep in het bosmeer gegooid. Hierdoor denken alle dieren dat ze een ander dier zijn geworden. Het konijn denkt dat ie een eekhoorn is en zit daarom hoog in een boom en de vos zit in het water. Help jij het bos bevrijden?

Een wandeling van ca 1,5 km. Onderweg kom je veel speeltoestellen tegen. Aan het begin en einde hoor je het verhaal Docus de Das en het betoverde bos. Halverwege kom je het bosmeer tegen. Hier is ook een waterpomp te vinden en hier kan volop worden gespeeld. Meer info.

2. Speelbos Uden

In het speelbos van Uden wonen de Gruden. Een van deze Gruden heette Uot. Uot is betoverd door Gruwelda, en Uot veranderde in een reus (hier lees je het hele verhaal). Het hoofd van Uot steekt nog net boven de grond uit in het Speelbos van Uden.

Er is veel te beleven en te doen in het Speelbos. Je kan er hutten bouwen, klimmen, klauteren, de boomhut beklimmen of met de waterpomp spelen. er is veel te beleven en te doen. Maar… ruim wel je rommel op, anders worden de Gruden boos ;). Meer info.

3. Speeltuin Uden Zuid

In het Zuiden van Uden vind je wederom een speeltuin omringd door natuur.  Er is een speelvijver met grote stenen waarover je naar het eiland in het midden van de vijver kan lopen. Het is een groot gebied met op verschillende plekken speeltuintjes, een waterpomp, een kabelbaan, een klimtoren en nog veel meer. Op de fiets ben je er zo vanaf Bij Roozen (+- 7 km). Meer info.

Er zijn nog veel meer leuke natuurspeeltuinen te vinden in de Maashorst. Bekijk hier de andere 12 speeltuinen. Heb je zin om wat verder te rijden of te fietsen? Dan is Speelbos Herperduin in Herpen ook een aanrader!